Chiro Limburg organiseert jaarlijks een heleboel activiteiten voor leiding en gewestleiding uit de provincie. Voor actuele info kan je terecht bij onze nieuwsberichten. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste cursussen en activiteiten waaraan jij kan deelnemen. Voor alle cursussen geldt ook dat ze openstaan voor deelnemers van buiten onze jeugdbeweging. Neem in dat geval wel steeds contact op met het regionaal secretariaat om je deelname te bevestigen.

Vorming
Animator (basisvorming)
Het animatortraject bestaat binnen de Chiro uit een 6-daagse cursus, waarin je helemaal ondergedompeld wordt in een toffe Chirosfeer. Op een speelse manier leer je bij over hoe je een echt goed spel in elkaar steekt, over begeleidingshouding, de leefwereld van je leden, en nog veel meer! Meer info? Surf naar www.chiro.be/vorming/animator/animatorcursus>

 

 

Hoofdanimator (voortgezette vorming)
In de Chiro word je Hoofdanimator in het Jeugdwerk door voortgezette vorming te volgen. Hiervoor volg je het Hoofdanimatorweekend, samen met één themacursus uit het aanbod. Wie daarna stage loopt in de eigen groep krijgt het attest van hoofdanimator. Meer info over het traject van hoofdanimator vind je via http://www.chiro.be/vorming/hoofdanimator.

 

Instructeur (kadervorming)
Je kan het attest "instructeur in het jeugdwerk" behalen door achtereenvolgens KIC 1, 2 en 3 te volgen. Kic 1, 2 & 3 worden door het verbond georganiseerd. De instructeursvorming is vooral voor Chirokader of leiding die cursussen begeleidt bedoeld (gewestleiding, verbondsploegen, nationale vrijwilligers) en ook vooral voor hen relevant. Meer info over de KIC's vind je hier: https://chiro.be/node/73704

Andere vorming
Naast de vormingen die leiden tot een attest in het jeugdwerk organiseert onze beweging nog andere relevante vorming. Expressie, vorming voor VB's,...: je vindt alle nodige info via http://www.chiro.be/vorming.

Activiteiten
Naast vorming organiseert Chiro Limburg ook tal van activiteiten. Hieronder vind je een kort overzicht.

  • Dag van de Jeugdbeweging: samen met de andere jeugdbeweging zet Chiro Limburg jaarlijks haar schouders onder de Dag van de Jeugdbeweging. We roepen iedereen op om met gepaste trots de chirokledij uit de kast te halen en te dragen op school, werk of elders in het dagelijks leven. Ook kan iedereen meegenieten op het provinciaal ontbijt in Hasselt of op een lokaal georganiseerde actie. De dag wordt traditioneel afgesloten met een weergaloze Nacht van de Jeugdbeweging in Hasselt.
  • Startdag: Om het chirojaar met een knaller te starten brengen we jaarlijks alle leiding samen om een Startdag. Deze vinden plaats in het eerste of tweede weekend van september en worden afwisselend provinciaal of nationaal georganiseerd. Elke keer mogen we meer dan 500 Limburgse leiding ontvangen. Wees er zelf ook bij voor een coole dag vol nuttige info, massamomenten, spel, sfeer, vorming,...
  • Gewestactiviteiten: Speciaal voor gewestleiding organiseert Chiro Limburg jaarlijks enkele vormings -en uitwisselingsmomenten alsmede enkele ontspannende activiteiten. Meer info daarover verkrijg je als gewest via je verbondelijke peter of meter
  • Nieuwjaarsduik: Het ijsbeerteam van Chiro Limburg daagt jaarlijks iedereen uit om mee te gaan duiken bij de jaarwisseling aan de zee. Deze activiteit is niet voor watjes, maar staat wel garant voor een dag vol sfeer en plezier. Wie 3 keer mee op nieuwjaarsduik gaat mag zich ook vast lid noemen van het ijsbeerteam.
  • Chirolink: Het hoogtepunt van het jaar voor vele leidingsploegen is ongetwijfeld de Chirolink. Een weekendje back to basics op een onbekende locatie, op tocht doorheen de wildernis met onderweg uitdagende opdrachten, kamperen in de buitenlucht en je eigen potje maken: het hoort er allebei in dit avontuurlijk weekend voor ploegen van 5 tot 9 personen. Meer info te vinden via www.chirolink.be.